F1-teams vechten tegen overgewicht: '350 gram verloren door verf te verwijderen'

Veel Formule 1-bolides kampen nog steeds met overgewicht. Het minimumgewicht van 798 kilo is momenteel het streefgewicht van de teams in de Formule 1, maar sommige teams komen daar bij lange na niet aan. Onder andere Red Bull Racing, Mercedes en Aston Martin klagen over een te zware auto. Enkele teams nemen al creatieve maatregelen om een deel van het gewicht te verliezen. Voordat het seizoen eenmaal begonnen was, lag het minimumgewicht van de bolides op 795 kilo. Vlak voor de start van het seizoen werd dit gewicht met drie kilo verhoogd, omdat teams het gewicht van hun auto"s maar…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head