FIA: 'Niemand houdt coureurs tegen, want er zijn andere platforms waar ze zich kunnen uiten'

De president van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, reageert op de nieuwe regel die stelt dat coureurs niet zomaar politieke statements mogen maken. Deze regel werd in december ingevoerd en wakkerde als snel een discussie aan. Coureurs als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel gebruiken de Formule 1 bijvoorbeeld vaak om zich te uiten over belangrijke thema"s in de wereld, maar in het vervolg moeten coureurs hiervoor eerst langs de FIA. Ben Sulayem benadrukt dat de Formule 1 niet als luidspreker dient. "De ethische code is goedgekeurd door de Wereldraad. Ons principe is neutraliteit en diversiteit is erg belangrijk", begint de…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head