GP Japan 2022 krijgt een staartje: FIA gaat puntentelling verkorte races herzien na verwarring

De Formule 1 is van plan om de regels omtrent de puntentelling van verkorte races te herzien. Tijdens de Grand Prix van Japan van vorig seizoen ontstond er veel verwarring over het aantal punten dat werd uitgedeeld aan de coureurs. Aangezien de FIA het regelboekje nauw volgde, werd Max Verstappen gekroond tot wereldkampioen na een tijdstraf van Charles Leclerc. De coureur en Red Bull Racing moesten eerst wel overtuigd worden. Na afloop van de Grand Prix van Japan ontstonden er dus een hoop vraagtekens bij zowel de fans als de teams. Haast iedereen was ervan overtuigd dat er maar halve…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head