Herta zocht manier om genoeg superlicentiepunten te halen: 'FIA-protocol hield hem echter tegen'

Scott Goodyear, de racedirecteur van het Formula Regional Americas-kampioenschap, vertelt dat de vader van Colton Herta hem benaderde voor een deelname van de jonge coureur. Er werd gesproken over een mogelijk intrede in de Formule 1, maar de 22-jarige Amerikaan had niet genoeg punten voor zijn superlicentie. Daarom zocht hij naar andere manieren om toch genoeg punten te kunnen behalen, maar dat is niet gelukt. Herta maakte kans op een plek op de Formule 1-grid voor 2023, maar vanwege een tekort aan superlicentiepunten kon hij niet worden toegelaten. Zijn vader probeerde echter op andere manieren ervoor te zorgen dat zijn…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head