Honda-debacle mag niet nog eens voorkomen: F1 wil speelveld in 2026 gelijktrekken

De Formule 1 hoopt met het nieuwe motorreglement van 2026 vooral het speelveld in de sport gelijk te trekken voor nieuwe fabrikanten. Dat vertelt Pat Symonds, technisch directeur van de koningsklasse, aan Motorsport.com. In het verleden hadden nieuwe motorleveranciers namelijk veel moeite om het gat met de top te dichten. Het meest recente voorbeeld is Honda, dat in 2015 terugkwam in de Formule 1, maar pas vanaf 2019 een motor had waarmee werd gewonnen. De eerste keer dat de motor goed genoeg was voor een titelgevecht, was vervolgens twee jaar later. Het nieuwe motorreglement van 2026 moet voorkomen dat nieuwe…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head