Impact van het budgetplafond zeker zichtbaar: 'Red Bull moest 154 banen schrappen'

De Formule 1-teams, en met name de topteams, moesten vanaf 2021 een hoop aanpassingen doen, want vanaf dat seizoen werd er namelijk een budgetplafond geïntroduceerd. Teams mochten dat jaar slechts 145 miljoen dollar besteden, wat voor onder andere Red Bull Racing en Mercedes een grote uitdaging was, gezien zij daarvoor jaarlijks zo"n vierhonderd miljoen dollar uitgaven. Hoe gingen de teams eigenlijk om met de nieuwe restricties van het budgetplafond? Als eerste is het belangrijk om te benoemen dat ondanks het budgetplafond, Red Bull in 2021 371,5 miljoen dollar uitgaf en Mercedes 355,7 miljoen dollar. Dit heeft te maken met verschillende…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head