Prost bekroont F1-debuut met punt na ware uitputtingsslag in GP Argentinië 1980

Alain Prost begon zijn avontuur in de Formule 1 op deze dag, 13 januari, in 1980. De Fransman, die later vier keer wereldkampioen zou worden, debuteerde destijds namens McLaren bij de Grand Prix van Argentinië, een race die al enkele decennia niet meer op de kalender staat. F1Maximaal gaat terug naar die wedstrijd, die werkelijk een uitputtingsslag was. De Grand Prix van Argentinië was de openingsrace van het seizoen 1980 en de omstandigheden waren zwaar, al is dat een understatement. De baan was er slecht aan toe, want door de extreme hitte brak het asfalt op sommige plekken af. Daardoor…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head