‘Maximaal drie sprintkwalificaties in 2022 na onenigheid teams’

Er zullen dit jaar maximaal drie sprintkwalificaties plaatsvinden, meldt Auto, Motor und Sport. Reden daarvoor is de onenigheid bij de teams, met name de topteams, over de vergoeding voor de sprintkwalificaties. McLaren-CEO Zak Brown liet onlangs al doorschemeren dat de plannen voor meer sprintkwalificaties dit jaar op losse schroeven stonden. Topteams zouden namelijk een verhoging in het budgetplafond eisen omdat de kans op schade met die sprintraces toeneemt. Die schade zou er vervolgens voor zorgen dat de teams op andere gebieden moeten bezuinigen, waar zij niet op zitten te wachten. Eén team zou volgens Brown zelfs een verhoging van vijf…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head