‘Overgewicht’ grootste minpunt 2022-auto’s: ‘Ze zijn te zwaar’

De 2022-auto’s zijn high tech machines, maar lichtvoetig zijn ze met hun 795 kilo niet meer te noemen. Dat is ook een drietal zwaargewichten van de sport opgevallen. “Doordat de auto’s zwaarder zijn geworden, zijn ze minder wendbaar in langzame bochten”, merkt wereldkampioen Max Verstappen op na zijn kennismaking met Red Bulls RB18. In snelle bochten, vervolgt hij, is het toegenomen gewicht – vorig jaar woog een Formule 1-auto nog 752 kilo – minder merkbaar. “De balans in snelle bochten is aangenaam”, vertelt Verstappen. De veertig kilo extra zit hem vooral in nieuwe veiligheidsstructuren én de grotere banden. Lees ook:…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head