Techniek: Waarom aerodynamica voorop staat tijdens de eerste test: ‘Gaan veel ‘hekwerk’ zien’

De wintertest in Barcelona later deze week wordt, na de tegenwoordig traditionele shakedowns, de eerste échte vuurdoop voor de nieuwe 2022-auto’s. FORMULE 1 Magazine’s techniekexpert Rob van den Heijkant legt uit waarom het evalueren van de aerodynamica bij elk team met stip op één staat en de auto’s vol zullen hangen met meetapparatuur en sensoren. “Zoals bekend mag zijn, is het testen zeer beperkt in de Formule 1”, vertelt Van den Heijkant, die zelf tien jaar in de Formule 1 werkte voor onder meer Spyker, Toyota en Force India. Voorafgaand het seizoen zijn de testmogelijkheden zeer gelimiteerd voor de teams.…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head