'Charles Leclerc vervangt mogelijk complete motor in Saoedi-Arabië'

Ferrari en Charles Leclerc moeten in de tweede race van 2023 al gebruik maken van een derde control electronics (CE), waardoor de Monegask een gridstraf van tien plaatsen incasseert. Een coureur mag tijdens een seizoen namelijk maar twee CE"s gebruiken. Naast de tegenvallende resultaten van Ferrari in Bahrein - het team verloor gemiddeld een seconde per ronde op Max Verstappen in de RB19 - waren er voorafgaand aan de race ook al zorgen over de betrouwbaarheid. Het Italiaanse team besloot de CE en energy store (ES) te vervangen op zondagochtend, omdat de ingenieurs vreemde waarden uitlazen vanuit de batterij, waardoor…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head