‘Ferrari ziet af van inzetten vetorecht en laat Red Bull voordeel behouden’

Red Bull Content Pool Ferrari werd op 15 december uitgesloten van een FIA-vergadering over de 2026-motorreglementen, omdat het Italiaanse team zich nog niet ingeschreven had voor de nieuwe reglementen. De reden hiervoor was het vermeende voordeel voor Red Bull Powertrains. Red Bull Racing gebruikt tot en met het einde van 2025 Honda-motoren, welke nog steeds worden gebouwd in Japan. Vanaf 2026 gaat Red Bull de motoren zelf bouwen, met hun eigen motorafdeling: Red Bull Powertrains. Omdat deze entiteit nieuw is in 2026, krijgen zij voordelen, zoals meer testtijd op de testbanken. Hier was Ferrari het niet…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head