Formule 1 denkt aan invoering ‘omgekeerde DRS’

Red Bull Content Pool In 2011 introduceerde de Formule 1 ‘DRS’ (Drag Reduction System) om te helpen met het inhalen. De bolides in de koningsklasse van de autosport genereren ontzettend veel downforce, maar daardoor ook vuile lucht. Dit laatste zorgt ervoor dat het lastig is om auto’s te volgen en inhalen op een gegeven moment bijna onmogelijk was. Om de coureurs beter te kunnen laten inhalen werd DRS geïntroduceerd. Met een druk op de knop kan een rijder zijn achtervleugel openzetten, waardoor zijn auto minder luchtweerstand heeft en dus sneller gaat. De DRS kan alleen gebruikt…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head