Lewis Hamilton over racisme: ‘Kreeg bananen naar mij toegegooid’

Mercedes F1 Media Lewis Hamilton is de enige Formule 1-coureur van kleur en dat merkt de zevenvoudig wereldkampioen regelmatig. Tijdens de Grand Prix van Barcelona in 2008 waren er een paar Fernando Alonso-fans verkleed als de familie van Hamilton, waarbij hun complete gezicht zwart was geverfd en ze pruiken op hadden. Maar ook voordat Hamilton successen had in de Formule 1, kreeg hij te maken met racisme. Dat vertelt de Brit in de On Purpose-podcast, welke op maandag online kwam. Op zijn basisschool in Stevenage, waar Hamilton opgroeide, kreeg hij op jonge leeftijd al door dat…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head