43 jaar geleden: Het Franse Ligier verbluft F1-wereld

In 1979 kende de Formule 1 geen echte winterstop. Enkele weken na de toast op het nieuwe jaar trokken de F1-piloten hun racekostuums weer aan voor de start van een nieuw seizoen. Voor sneeuw en ijzel hoefden de rijders niet te vrezen, want de aftrap van het seizoen begon medio januari in het "zomerse" Zuid-Amerika. De eerste halte was in Argentinië op het circuit van Autódromo Oscar Alfredo Gálvez. Bij openingsrace in Buenos Aires won geen Ferrari, Lotus, Williams of Tyrell. Het was Jacques Laffite in zijn Franse Ligier-Ford die tegen alle verwachtingen in met de zege aan de haal ging. Deze eerste victorie van zowel Laffite als…

Loading

Klik hier om direct door te gaan

Via F1Head blijf je altijd op de hoogte van de 🏆 F1 stand in het coureurs en constructeurs kampioenschap. Ook mis je met onze 📅 F1 kalender geen enkele Formule 1 sessie. Toch gemist? Bekijk dan onze 🎥 F1 samenvattingen!

Volg je F1Head al op Twitter?

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.
Casino Scout Nederland
F1Head