Christian Horner uit stevige kritiek op de FIA

Red Bull teambaas Christian Horner kan er met zijn hoofd niet bij dat de FIA ingrijpt bij de problematiek rondom porpoising. Het motorsportorgaan kondigde afgelopen week strengere regels aan om het probleem te verhelpen, maar deze bevoordelen volgens Horner maar één team: Mercedes. 

Problemen

Mercedes is namelijk het team dat het meeste last heeft van porpoising. Dit werd pijnlijk duidelijk tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan twee weken geleden, toen Lewis Hamilton na de race duidelijk aangedaan uit de auto stapten. Volgens de Brit had hij zich nog nooit zo vervelend gevoeld in een Formule 1-auto en had hij te kampen met enorme rugpijn als gevolg van het gestuiter. Toch ligt dit probleem vooral bij Mercedes zelf, aangezien de andere renstallen hier niet zo veel last van hebben.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Teleurstellend

Met de nieuwe reglementen lijkt Mercedes dit probleem zelf niet meer op te lossen, iets wat niet goed zit bij Red Bull teambaas Christian Horner. “Wat vooral teleurstellend was, was het tweede gedeelte”, citeert GPFans.com de Brit. “Het moet besproken worden in een technische meeting. Het zijn openlijke voordelen om de problemen van één team op te lossen.”

Ook laakt Horner het bewijs dat de FIA aandraagt dat ingrijpen echt noodzakelijk is. “Dan nog even over het bewijs. Abu Dhabi en deze race zouden altijd al twee van de ergste races op de kalender zijn. In de race leek het allemaal geen probleem en daarnaast is er gewoon een proces om dit soort soort dingen te introduceren.”

Al opgelost

Overigens lijkt Mercedes zelf de problemen al in de kiem te hebben gesmoord. Afgelopen Grand Prix, de GP van Canada, kwam het namelijk zelf al met een oplossing in de vorm van een speciale stang. Of dit een oplossing voor de lange termijn gaat zijn is echter nog onduidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Casino Scout Nederland
F1Head