W Series Kalender

W Series kijken? Dan moet je wel weten wanneer en hoelaat de races in deze raceklasse beginnen! Sla daarom onze W Series Kalender op in je favorieten. Zo mis jij nooit meer een W Series race. 

Er staan op dit moment geen sessies gepland. Zodra deze bekend zijn worden ze op deze pagina geplaatst.

W Series kampioenschap 

Vergeleken met sommige andere raceklasses heeft de W Series een relatief lang seizoen met maar weinig races. De W Series loopt doorgaan parallel aan de Formule 1 en begint daarom in het voorjaar (rond de maand mei) en eindigt ergens in oktober. In totaal bestaat een seizoen uit zo’n 6 tot 8 races. 

Deze races vinden veelal op ‘Formule 1-circuits’, zoals Zandvoort, de Hungaroring, Silverstone, COTA en de Red Bull Ring, plaats, maar worden soms ook verreden op andere circuits. Denk hierbij aan de Norisring in Duitsland, Circuit Zolder in België of het TT Circuit in Assen. 

W Series Agenda: vooral in Europa

De meeste races in de W Series worden in Europa gereden. Dit betekent dat je deze op vrij ‘normale’ tijdstippen op TV kunt volgen. Alleen de races in Singapore (door tijdsverschil eerder op de dag), Amerika en Mexico (in de avond) wijken in dit opzicht af. 

Hier hoef jij je dankzij bovenstaande W Series kalender gelukkig geen zorgen over te maken. Wij hebben hier het tijdsverschil namelijk al in verwerkt.