Formule E Agenda

Weten wanneer de volgende Formule E race begint? Of de kwalificatie? Op deze pagina vind je een actuele Formule kalender (agenda). Zo weet je wanneer het nieuwe Formule E seizoen van start gaat en mis je nooit een race. Weten wanneer de volgende Formule E race begint? Of de kwalificatie? Op deze pagina vind je een actuele Formule kalender (agenda). Zo weet je wanneer het nieuwe Formule E seizoen van start gaat en mis je nooit een race

Er staan op dit moment geen sessies gepland. Zodra deze bekend zijn worden ze op deze pagina geplaatst.

Opfrisser: wat is de Formule E?

De Formule E, officieel de ABB FIA Formula E World Championship genoemd, is een single-seater klasse en de elektrische tegenhanger van de Formule 1. In 2011 werd de elektrische raceklasse in Parijs bedacht door toenmalig FIA-president Jean Todt. In september 2014 vond de eerste race plaats in Peking, China. De raceklasse is officieel in bezit van Formula E Holdings, een bedrijf waar Alejandro Agag de oprichter en huidige voorzitter van is. 

Formule E agenda: vooral ‘s winters racen

In tegenstelling tot de Formule 1 worden Formule E races, ook wel E-Prixs genoemd, vooral in de herfst- en wintermaanden gereden. Aangezien sommige races deels binnen of op het zuidelijk halfrond worden verreden is dit geen probleem. Integendeel: voor veel autosport fans is dit ideaal. Er is namelijk geen of nauwelijks overlap tussen F1 race weekends en Formule E-races, waardoor je geen enkele race mist. 


In bovenstaand overzicht zie je hoe laat de trainingen, kwalificaties en races beginnen. Zie je niks? Geen zorgen: dit betekent dat de Formule E kalender nog niet vrijgegeven is. Zodra de agenda wél bekend is zetten wij deze direct online. 

Casino Scout Nederland
F1Head