Formule E Agenda

De Formule E, officieel de ABB FIA Formula E World Championship genoemd, is een single-seater klasse en de elektrische tegenhanger van de Formule 1. In 2011 werd de klasse in Parijs bedacht door Jean Todt bij de FIA, en het kampioenschap begon in september 2014 met een race in Peking. Alejandro Agag is de oprichter en huidige voorzitter van Formula E Holdings.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

De FIA kondigde in december 2019 aan dat de Formule E de status van wereldkampioenschap zou krijgen vanaf het seizoen 2020 – 2021. Hiermee is dit de eerste eenzitter klasse naast de Formule 1 die de status van wereldkampioenschap krijgt.

In deze raceklasse komt Nyck de Vries in actie voor het elektrische team van Mercedes. Zijn teamgenoot is Stoffel Vandoorne.

Weten hoe laat de trainingen, kwalificatie or race (ook wel E-Prix genoemd) begint? Hieronder staan alle sessies op een rijtje!

Er staan op dit moment geen sessies gepland. Zodra deze bekend zijn worden ze op deze pagina geplaatst.

F1Head