Formule 2 Kalender

Wil je Formule 2 kijken maar weet je niet wanneer en hoelaat de kwalificaties en races beginnen? Helaas is de Formule 2 kalender wat lastiger te vinden dan die van de F1. Daarom vind je in onze F2 kalender alles wat je moet weten, van de exacte starttijd van de sprintrace tot de tijden van de vrije trainingen. Zo mis jij nooit een kwalificatie, sprintrace of feature race van de Formule 2. 

Deze kalender voorkomt bovendien verwarring. Daar waar je bij andere (buitenlandse) F2 kalenders rekening moet houden met de tijdzones, hoeft dat hier niet. Daarnaast is onze kalender altijd up to date, ook als de kalender op het laatste moment wordt gewijzigd. 

Sla deze pagina op als favoriet en check ‘m voor regelmatig. Zo weet je zeker dat je nooit een Formule 2 race mist. 

Hoe laat is de F2 start?

De kalender van de Formule 2 wijkt af van die van de Formule 1, al komt het regelmatig voor dat F2 races in hetzelfde weekend worden gehouden als races van de F1. Ook de Formule 2 reist de hele wereld af, wat betekent dat de races op verschillende tijdstippen plaats kunnen vinden. 

Doorgaans vinden deze plaats ergens midden op de dag. Soms komt het echter voor dat de races (voor ons) ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat worden gereden. Dit is niet alleen het geval als de races in een andere tijdzone zijn, maar ook bij races op het Europese continent. 

Waarom? Meestal is dit omdat de F2 races om Formule 1 races moeten worden gepland als beide op hetzelfde circuit worden verreden. 

Afwijkende opzet: twee races

Iets wat je niet moet vergeten is dat de opzet van de Formule 2 sowieso anders is. In de F2 zijn er namelijk twee races – een korte sprint race en een langere feature race. In beide races zijn punten te behalen, maar de sprint race bepaalt eveneens de pikorde voor de feature race. Daarnaast is er één vrije training en een kwalificatie voor de sprintrace. 

Benieuwd naar de stand in het kampioenschap? Bekijk dan de stand in het F2 coureurs kampioenschap, of de stand in het F2 constructeurs kampioenschap.

F2 Kalender

Er staan op dit moment geen sessies gepland. Zodra deze bekend zijn worden ze op deze pagina geplaatst.

Casino Scout Nederland
F1Head