Wil je de races en Kwalificaties van de Formule 3 kijken? Dan moet je wel weten hoe laat je moet inschakelen! Gelukkig vind je onze Formule 3 kalender precies de data en starttijden van de Kwalificaties en races van de Formule 3

Zo raak jij nooit in de war en mis je nooit een race. Dit wil namelijk nog wel eens gebeuren als gevolg van de verschillende tijdzones of simpelweg vergeetachtigheid. 

Aanrader: sla deze pagina op als favoriet en controleer ‘m regelmatig. Zo mis je nooit een race. 

F3 kijken? Zo laat beginnen de races en Kwalificaties

In het verleden werden Formule 3 races in hetzelfde weekend gehouden als die van de F2. Dit is echter aangepast om kosten te besparen. Bovendien is de kalender de afgelopen jaren een stuk kleiner geworden. Zo zijn diverse races geschrapt en wordt er minder ‘ver van huis’ (lees: Europa) geraced. Zo bestond de FIA Formule 3-kalender van 2022 uit slechts 9 rondes. Wel racet de Formule 3 sinds 2021 weer op het circuit van Zandvoort – zeker een opsteker voor Nederlandse fans. 

Andere opzet

Evenals de Formule 2 heeft de Formule 3 een andere opzet dan die de meeste F1-fans gewend zijn. Zo zijn er niet één, maar twee races per raceweekend: een Sprintrace en een hoofdrace, die ook wel de feature race genoemd wordt. In beide races worden punten verdeeld, dus in principe heb je als racefan dubbel zoveel kijkplezier. 

F3 kalender kan aangepast worden

In de autosport staat niets vast, ook niet races. Zo kan het zijn dat Grands Prixs op het laatste moment worden geschrapt of worden vervangen door circuits waar in geen jaren een race is geweest. Ook verandert de kalender van jaar op jaar. 

De FIA kondigt veranderingen aan de Formule 3 kalender altijd duidelijk aan. Deze veranderingen nemen wij uiteraard zo snel mogelijk op in onze kalender. 

  • 28 jul

    [F3] Belgium
    Circuit de Spa-Francorchamps
  • 1 sep

    [F3] Italy
    Autodromo Nazionale Monza