Indycar Kalender

Photo by Shutterstock


Als u een fan bent van de autosport, heeft u waarschijnlijk gehoord van de Indycar-serie, een van de meest prestigieuze open-wheel, single-seat racing kampioenschappen in de wereld. Met de beste coureurs van over de hele wereld en races op diverse soorten circuits, is er altijd veel opwinding in de Indycar-serie.

Verscheidenheid aan Circuits

Een van de kenmerken die Indycar uniek maakt, is de diversiteit van de circuits waarop ze racen. Indycar-races vinden niet alleen plaats op wegcircuits, maar ook op ovale circuits. Deze variëteit zorgt voor een spannend seizoen, met verschillende uitdagingen en Strategieën die nodig zijn voor elk type circuit.

De Auto’s van Indycar

In de Indycar-serie zijn de auto’s bijna identiek. Ze gebruiken hetzelfde chassis en aerodynamisch pakket, met motoren van Chevrolet of Honda. Dit zorgt voor een gelijk speelveld en stelt de vaardigheden van de coureurs en de Strategieën van de teams op de proef. Hoewel de auto’s veel op elkaar lijken, ontwikkelen de teams nog steeds hun eigen unieke aanpassingen om een voorsprong te krijgen tijdens de races.

Het Indycar Seizoen en de Punten System

Het Indycar-seizoen is gevuld met spannende races, en het punten systeem zorgt voor extra competitie. In tegenstelling tot F1, waar alleen de top tien finishers punten verdienen, ontvangen Indycar-coureurs punten voor plaatsingen tot de 25e plaats, en zelfs de pole-sitter en de coureur die de meeste ronden leidt, kunnen extra punten verdienen.

De Indycar Kalender

Elk Indycar-seizoen biedt een reeks spannende races op verschillende circuits. De Indycar-kalender is een essentiële gids voor fans die willen weten waar en wanneer de volgende races plaatsvinden. Op deze pagina kunt u de Indycar-kalender van het huidige seizoen vinden, zodat u geen enkele race mist.

Het gewicht van een Indycar is ook een interessant kenmerk om te benadrukken. Een Indycar moet een minimumgewicht hebben van 1.570 pond zonder brandstof of coureur. Dit lichte gewicht maakt de auto’s wendbaar en snel, wat bijdraagt aan de spanning van de races​.

In de Indycar-serie is er ook een speciale race, de Indy 500. Bij deze race zijn er meer punten te verdienen dan bij de andere races, en de Kwalificaties leveren ook punten op, wat een extra element van Strategie en competitie toevoegt​.

Kortom, de Indycar-serie biedt een unieke mix van snelheid, Strategie en competitie die het een must-watch maakt voor elke autosportfan. Bekijk de Indycar-kalender op deze pagina en zorg ervoor dat u geen enkele race mist.

 • 16 jun

  22:00
  [IndyCar] Sonsio Grand Prix Practice 1
  Road America
 • 17 jun

  16:55
  [IndyCar] Sonsio Grand Prix Practice 2
  Road America
 • 17 jun

  19:55
  [IndyCar] Sonsio Grand Prix Qualifying
  Road America
 • 18 jun

  16:15
  [IndyCar] Sonsio Grand Prix Warm Up
  Road America
 • 18 jun

  19:00
  [IndyCar] Sonsio Grand Prix Race
  Road America
 • 30 jun

  [IndyCar] Honda Indy 200 at Mid-Ohio
  Mid-Ohio Sports Car Course
 • 14 jul

  [IndyCar] Honda Indy Toronto
  Toronto Street Circuit
 • 21 jul

  [IndyCar] Iowa Speedway Race 1
  Iowa Speedway
 • 23 jul

  [IndyCar] Iowa Speedway Race 2
  Iowa Speedway
 • 5 aug

  [IndyCar] Music City Grand Prix
  Nashville Street Circuit
 • 11 aug

  [IndyCar] Gallagher Grand Prix
  Indianapolis Motor Speedway
 • 26 aug

  [IndyCar] Bommarito 500
  Gateway Motorsports Park
 • 1 sep

  [IndyCar] Grand Prix of Portland
  Watkins Glen International
 • 8 sep

  [IndyCar] Grand Prix of Monterey
  Laguna Seca

Wat is het verschil tussen Indycar en Formule 1?

Hoewel zowel Indycar als Formule 1 elite open-wheel, single-seat racing kampioenschappen zijn, zijn er verschillende opvallende verschillen. In de Indycar-serie zijn de auto’s bijna identiek, met hetzelfde chassis en aerodynamisch pakket en motoren van Chevrolet of Honda. Formule 1 daarentegen heeft een uniek auto-ontwerp voor elk van de tien deelnemende raceteams, met krachtbronnen gebouwd door Ferrari, Red Bull, Renault of Mercedes​.

Daarnaast vinden Indycar-races plaats op zowel wegcircuits als ovale circuits, terwijl F1-races alleen op wegcircuits plaatsvinden​. Ook het aantal races en de locaties van de races verschillen tussen de twee series​.

Hoe zwaar is een Indycar?

Een Indycar moet een minimumgewicht hebben van 1.570 pond zonder brandstof of coureur. Dit relatief lichte gewicht draagt bij aan de snelheid en wendbaarheid van de auto’s tijdens de races​​.

Hoeveel rondes Indycar?

Het aantal rondes in een Indycar-race varieert afhankelijk van het circuit. Elke race heeft een vastgesteld aantal rondes om een specifieke afstand te bereiken. Dit kan variëren van minder dan 100 rondes op sommige circuits tot meer dan 200 rondes op andere, zoals de beroemde Indy 500.

Wat betekent Indycar?

“IndyCar” is de naam van de belangrijkste open-wheel racing categorie in Noord-Amerika. Het is afgeleid van de term “Indianapolis Cars”, vanwege de historische associatie van deze klasse met de Indianapolis 500, een van de meest bekende autoraces ter wereld. De naam “IndyCar” werd officieel geadopteerd in 1992.

Wat is sneller Formule 1 of Indycar?

Wat snelheid betreft, kunnen F1-auto’s sneller manoeuvreren op circuits, maar Indycars hebben een hogere topsnelheid. Indycars kunnen snelheden bereiken van meer dan 240 mph tijdens een race, terwijl F1-auto’s een maximum van ongeveer 220 mph bereiken​.

Hoe hard rijden ze bij Indycar?

Zoals hierboven vermeld, kunnen Indycars topsnelheden bereiken van meer dan 240 mph (386 km/u) tijdens een race. Dit maakt ze tot een van de snelste raceauto’s ter wereld​.