Shutterstock

Binotto terug als teambaas?


De Formule 1-paddock is een plek vol snelle auto’s, felle lichten en … geruchten. De nieuwste naam die over de lippen van velen gaat, is die van Mattia Binotto. Wordt de voormalige Ferrari-pionier de nieuwe teambaas van Alpine?

Wat is er aan de hand?

Het Franse team Alpine heeft de laatste tijd veel in de schijnwerpers gestaan, maar helaas niet altijd om de juiste redenen. Met het recente vertrek van Otmar Szafnauer als teambaas, heeft Alpine een leiderschapsvacuüm dat gevuld moet worden. Alan Permane, de sportief directeur van het team, heeft ook zijn exit aangekondigd. Dit heeft de geruchtenmolen alleen maar verder aangezwengeld.

Binotto in de schijnwerpers

Het lijkt erop dat de F1-gemeenschap één naam in gedachten heeft om de rol van Szafnauer over te nemen: Mattia Binotto. Voor degenen die het zich misschien niet herinneren, heeft Binotto een rijke F1-geschiedenis. Met een indrukwekkende carrière bij Ferrari, heeft Binotto zijn kunnen meer dan bewezen. Ondanks dat het hem niet is gelukt om bij Ferrari te blijven, heeft hij daar voldoende ervaring opgedaan om een Formule 1-team te leiden.



Brundle geeft zijn kijk op de sitatuatie

Martin Brundle, de voormalige F1-coureur en nu een vertrouwde stem in de F1-verslaggeving, heeft ook lucht gekregen van dit gerucht. Volgens hem zou het niemand moeten verbazen als Binotto’s benoeming officieel wordt aangekondigd. Brundle voegde er ook aan toe dat de recente golf van vertrekken bij Alpine het team de kans geeft om opnieuw te beginnen, en wie beter dan Binotto om het stuur over te nemen?

In het kort

Het blijft natuurlijk afwachten of Mattia Binotto daadwerkelijk de overstap naar Alpine zal maken. De Formule 1 is altijd vol verrassingen en niets is zeker totdat het officieel is. Maar één ding is zeker, met zijn ervaring en expertise zou Binotto zeker een aanwinst zijn voor elk team in de paddock. Blijf F1Head.nl volgen voor het laatste nieuws uit de wereld van de Formule 1!