Red Bull Content Pool

Christian Horner onderweg naar Bahrein zonder uitslag onderzoek


In afwachting van een definitief besluit over zijn toekomst bij Red Bull Racing, is teambaas Christian Horner onderweg naar Bahrein waar dit weekend de seizoensstart van de Formule 1 plaatsvindt. Dit vertrek komt te midden van een lopend onafhankelijk onderzoek naar beschuldigingen van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag, die tegen Horner zijn ingebracht. De uitkomsten van dit onderzoek zijn nog steeds niet bekendgemaakt, waardoor zijn positie binnen het team onzeker blijft.

Horner mist mediaverplichtingen, maar reist af naar Bahrein

Christian Horner zal bij zijn aankomst in Bahrein de mediaverplichtingen missen, aangezien hij pas later op de dag arriveert. Dit besluit om af te reizen, ondanks de loomende onzekerheid, zou volgens sommige bronnen kunnen suggereren dat de uitslag van het onderzoek mogelijk in zijn voordeel is. Echter, een officiële verklaring van Red Bull Racing of Horner zelf is nog niet naar buiten gebracht.

Onderzoek naar Horner volgt na beschuldigingen

Enkele weken terug kwam aan het licht dat Red Bull Racing een intern onderzoek had ingesteld naar gedragingen van Christian Horner, waarbij meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag centraal staan. Verscheidene mediabronnen, waaronder De Telegraaf en Motorsport.com, rapporteerden over de aard en de ernst van de beschuldigingen, variërend van Horner’s managementstijl tot specifieke incidenten met vrouwelijke medewerkers. Een honderd pagina’s tellend rapport zou inmiddels opgemaakt zijn na urenlang overleg tussen Horner en een externe juridische adviseur.



Nog geen uitslag

Tot nu toe blijft het onduidelijk wat de uitkomsten van het onderzoek zullen zijn en welke consequenties dit heeft voor Horner’s functie binnen het team. Red Bull Racing heeft nog geen formele verklaring afgegeven over de status van het onderzoek of de gevolgen ervan voor de toekomst van Horner binnen de organisatie. Het feit dat Horner naar Bahrein reist, voegt een extra laag van speculatie toe over zijn toekomstige rol bij het team.

Afwachting van officiële aankondiging

De motorsportgemeenschap en de volgers van Formule 1 blijven in afwachting van officieel nieuws betreffende de positie van Christian Horner binnen Red Bull Racing. Het team zou mogelijk later vandaag een aankondiging kunnen doen, wat meer duidelijkheid zal verschaffen over de situatie rondom hun teambaas.