Shutterstock

F1 Budgetcap soap: Wie zijn de nieuwe overtreders?


Het seizoen 2022 is nog in volle gang, maar achter de schermen borrelt het. Volgens betrouwbare bronnen hebben twee nog onbekende Formule 1-teams zich niet aan de vastgestelde budgetcap gehouden. Voor de doorgewinterde F1-fan klinkt dit als een déjà vu; herinneren we ons de financiële escapades van Red Bull Racing in 2021 nog?

De prijs van ambitie

De budgetcap werd in het leven geroepen om de competitie eerlijker en spannender te maken, maar het lijkt erop dat niet elk team zich kan bedwingen. Waar Red Bull vorig jaar al in de problemen kwam met een stevige geldboete van 7 miljoen dollar en minder tijd in de windtunnel, lijkt het er nu op dat andere teams ook hun financiële boekje te buiten zijn gegaan. Maar wie? Dat blijft voorlopig de grote vraag.

Afhandeling in de zomermaanden

Naar verluidt zullen deze teams in augustus een officiële berichtgeving ontvangen van de FIA over hun mogelijke overtredingen. En voor ons, de fans en de media, wordt het spannend in september. Dan zullen de overige teams (en wij dus ook) eindelijk geïnformeerd worden over welke teams het gaat.



Gevolgen voor het kampioenschap?

Het is nog te vroeg om te speculeren over de gevolgen van deze ontwikkelingen voor het wereldkampioenschap. Echter, als we kijken naar de consequenties die Red Bull Racing vorig jaar kreeg, kunnen we ons voorstellen dat het voor de betrokken teams een hete zomer gaat worden. Vooral als je bedenkt dat overtredingen niet enkel financiële gevolgen hebben, maar mogelijk ook sportieve.

In het kort

Terwijl de F1-coureurs strijden op het asfalt, vinden er achter de schermen dus ook de nodige gevechten plaats. Financieel en reglementair. Bij F1Head.nl houden we alles nauwlettend in de gaten en zodra er meer bekend is over deze kwestie, ben jij de eerste die het hoort. Blijf dus vooral terugkomen voor het laatste race nieuws!