Red Bull Content Pool

Officieel: Christian Horner vrijgesproken van beschuldigingen


Red Bull Racing heeft zojuist officieel bekend gemaakt dat Christian Horner is vrijgesproken van alle beschuldigingen omtrent grensoverschrijdend gedrag. Horner was de afgelopen periode in opspraak vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag.

Red Bull bevestigt dat het onderzoek naar de beschuldigingen tegen Horner is afgerond en de klacht is afgewezen.”, zo laat Red Bull weten. Red Bull geeft aan dat ze er vertrouwen in hebben dat het onderzoek eerlijk en onpartijdig is uitgevoerd.

Grensoverschrijdend gedrag

De afgelopen periode zijn er een scala aan berichten naar buiten gekomen over het onderzoek naar Christian Horner. Zo kwamen er berichten naar buiten dat het zou gaan om seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar kwamen er ook berichten naar buiten dat Horner te hard zou zijn geweest richting collega’s. Volgens De Telegraaf zou een medewerkster Whatsapp-berichten hebben voorgelegd waarin sprake zou zijn van een seksuele ondertoon. Horner zou ondertussen ook stappen hebben ondernomen naar De Telegraaf die als eerst met deze berichtgevingen kwam.



Het onderzoek naar de zaak, waarin Horner lange tijd is ondervraagd door een onafhankelijk advocaat, werd vorige week afgerond. Sindsdien was het voor de Formule 1 volgers wachten tot het team een officieel bericht naar buiten zou brengen. Dit lijkt nu het geval, ook al is nog niet duidelijk of Horner ook aanblijft als teambaas.

Gewoon in Bahrein

Dit weekend vind de eerste race van 2024 plaats in Bahrein. Vanmiddag waren er al berichten dat Horner afgereisd zou zijn richting het land om daar aanwezig te zijn, ook al had hij het persmoment gemist. Hij zal dus na verwachting gewoon dienst doen als teambaas van Red Bull Racing dit weekend.