Clive Mason/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Onderzoek naar Christian Horner nog niet afgerond na eerste interview


Het onderzoek naar Christian Horner, teamhoofd van Red Bull Racing, is nog in volle gang. Dit volgt na beschuldigingen van ongepast gedrag jegens Horner. Het eerste interview, dat plaatsvond op vrijdag, heeft nog geen oplossing of conclusie opgeleverd. Horner ontkent alle beschuldigingen en streeft ernaar zijn naam te zuiveren. Dit onderzoek komt op een cruciaal moment, net voor de lancering van het nieuwe wagen van Red Bull voor het seizoen 2024.

Lange sessie zonder oplossing

Het onderzoek, geïnitieerd door Red Bull GmbH, richt zich op beweringen van controlerend en dwingend gedrag door Horner. Het eerste gesprek tussen Horner en de externe gespecialiseerde advocaat, die het onderzoek leidt, duurde meer dan acht uur in Londen, maar leverde geen doorbraak op. Beide partijen hebben het resultaat van dit eerste gesprek nog niet openbaar gemaakt. Red Bull heeft aangegeven dat het ongepast zou zijn om commentaar te geven voordat het onderzoek volledig is afgerond.



Horner blijft volhouden

Christian Horner, die sinds 2005 de leiding heeft over het team en het naar vele overwinningen heeft geleid, blijft zijn onschuld handhaven. Ondanks de ernstige beschuldigingen blijft hij zich richten op het zuiveren van zijn naam. Terwijl Red Bull zich voorbereidt op de lancering van hun auto voor het seizoen 2024, benadrukt het bedrijf dat het onderzoek geen verband houdt met de Formule 1-tijdschema’s en dat het streven naar een eerlijk proces voor alle betrokkenen prioriteit heeft.

Onhandige timing

De timing van het onderzoek valt samen met een cruciale fase voor Red Bull Racing. Met de aankondiging van hun nieuwe auto voor het seizoen 2024 op handen, kan de focus van het team beïnvloed worden door de lopende kwestie. Dit onderstreept de complexiteit van het managen van teamdynamiek tegen de achtergrond van ernstige beschuldigingen. Ondanks deze uitdagingen zet Red Bull de voortgang van zowel het onderzoek als de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen voort.