Rudy Carezzevoli/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

AlphaTauri krijgt nieuwe naam en richting in 2024, zegt Helmut Marko


Helmut Marko, adviseur van Red Bull, heeft aangekondigd dat het AlphaTauri F1-team volgend jaar een naamswijziging ondergaat. Hij gaf verder aan dat de renstal in 2024 ook meer de ontwerpfilosofie van zusterteam Red Bull zal volgen.

Deze opmerkelijke uitspraken komen na een periode van intensieve speculatie over de toekomst van het AlphaTauri F1-team, voornamelijk veroorzaakt door het overlijden van Dietrich Mateschitz eind vorig jaar. Er waren geruchten over een mogelijke verkoop van de renstal, maar uiteindelijk is er besloten tot een grondige reorganisatie binnen het team.

Nieuw leiderschap voor AlphaTauri

De managementstructuur van AlphaTauri zal in 2024 grondig veranderen. Peter Bayer en Laurent Mekies zullen het stokje overnemen van de huidige teambaas, Franz Tost. Volgens Dr. Marko is de reorganisatie veel uitgebreider dan aanvankelijk werd aangenomen.



AlphaTauri zal met Laurent Mekies en Peter Bayer vanaf 2024 twee nieuwe leiders hebben”, vertelde Marko. Hij voegde eraan toe dat er nieuwe sponsors zullen komen en dus ook een nieuwe naam voor het team.

De toekomst van AlphaTauri

Het is duidelijk dat de richting die het team opgaat gebaseerd zal zijn op Red Bull Racing, voor zover de regels dat toelaten. “Het zelf doen is de verkeerde richting”, zei Marko. Het lijkt er dus op dat de teamnaam AlphaTauri, slechts enkele jaren na de naamswijziging van Toro Rosso naar AlphaTauri, opnieuw zal verdwijnen. Met deze veranderingen lijkt de renstal meer dan ooit een ‘B-team’ van Red Bull Racing te worden​.