Red Bull Content Pool

Christian Horner reageert voor het eerst op onderzoek


Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, is aan de vooravond van het nieuwe Formule 1-seizoen 2024 vrijgesproken van beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Na een uitgebreid onderzoek, ingesteld door Red Bull GmbH naar aanleiding van klachten van een vrouwelijke medewerkster, is besloten dat Horner geen grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond en in zijn functie kan blijven. Deze ontwikkeling stelt Horner in staat zich volledig te richten op het aanstaande seizoen, waarin Red Bull haar beide wereldtitels hoopt te verdedigen.

Horner reageert op vrijspraak

Christian Horner heeft zijn opluchting uitgesproken over de afloop van het onderzoek en de beslissing van Red Bull GmbH. In gesprek met Sky Sports gaf hij aan blij te zijn dat het onderzoek afgerond is en benadrukte hij zich nu volledig te willen focussen op de Grand Prix van Bahrein en het komende seizoen. “Ik ben gewoon blij dat het proces achter de rug is”, verklaarde Horner. “We kunnen ons nu volledig concentreren op de Grand Prix en het aanstaande seizoen, in de hoop beide wereldtitels te verdedigen.”

De specifieke details van de beschuldigingen en het onderzoek blijven vertrouwelijk, zoals aangegeven door Red Bull. Het onderzoek kwam er na klachten over grensoverschrijdend gedrag, waarbij een medewerkster WhatsApp-gesprekken met seksueel getinte berichten had aangeleverd. Ondanks de ernstige aard van de beschuldigingen, is Horner na grondig onderzoek vrijgesproken.Sterke eenheid binnen Red Bull Racing

Christian Horner benadrukte ook de sterke eenheid binnen het team van Red Bull Racing, iets wat volgens hem nog nooit zo sterk is geweest. “De samenhorigheid binnen het team is nog nooit zo sterk geweest”, liet hij weten, zelfs in het licht van recente gebeurtenissen. Dit gevoel van eenheid zou het team ten goede kunnen komen in hun streven naar succes in het komende seizoen.

Horner bij de start van het seizoen in Bahrein

Ondanks de recente ontwikkelingen en de focus op het onderzoek, is Christian Horner aanwezig in Bahrein voor de start van het Formule 1-seizoen 2024. Zijn aanwezigheid onderstreept zijn betrokkenheid bij het team en zijn verlangen om zijn rol binnen Red Bull Racing voort te zetten, waarbij hij een van de drijvende krachten is achter het succes van het team en drievoudig wereldkampioen Max Verstappen.