Dit is de Williams Racing FW46Williams Racing heeft in New York de nieuwe look van hun Formule 1-auto voor het seizoen 2024 onthuld. Met deze gloednieuwe FW46, gepresenteerd in het hoofdkantoor van PUMA, mikken Alexander Albon en Logan Sargeant op vooruitgang na een zevende plaats in het constructeurskampioenschap vorig jaar. Het ontwerp weerspiegelt een combinatie van klassiek Williams-blauw en moderne, donkere tinten, versterkt door het opvallende logo van de nieuwe sponsor Komatsu.

Het belang van de FW46 voor Williams

Door eerder op de zevende plek te eindigen, streeft Williams naar verbetering in het aankomende seizoen. De FW46 staat centraal in deze ambitie. Het onthullen van de auto in New York, gekoppeld aan belangrijke sponsorlogo’s zoals Komatsu, benadrukt de relevantie van deze nieuwe bolide voor het team. Hun strategie om vooruitgang te boeken, is duidelijk gericht op het vernieuwen van hun competitieve edge binnen de Formule 1.

Een kijkje in het nieuwe ontwerp

De onthulling van de livery voor de FW46 toont een voortzetting van het gebruik van het traditionele Williams-blauw, nu gecombineerd met donkere achtergrondkleuren. Dit ontwerp sluit aan bij de moderne benadering van gewichtsbesparing, met veel carrosseriepanelen in zichtbaar carbon. Ook zien we de terugkeer van de Duracell-airbox, een element dat vorig seizoen al veel aandacht trok. My Protein, voortzettend als belangrijke sponsor sinds 2023, krijgt opnieuw prominente plaatsing op de auto, hetgeen de belangrijke relaties onderstreept.

Historie en innovatie hand in hand

Williams staat bekend om zijn opvallende auto-ontwerpen door de jaren heen, en de FW46 lijkt geen uitzondering. De nieuwe kleurstelling en de herkenbare sponsorlogo’s benadrukken de innovatieve geest van het team, terwijl de klassieke invloeden de rijke historie van het team eren. Met partners zoals Gulf die nog steeds verbonden zijn aan het team, kunnen fans wellicht nog meer bijzondere edities van de FW46 verwachten.

Bekijk ook eens:Alexander Albon en Logan Sargeant, de coureurs van Williams voor 2024, presenteerden zich in de nieuwe racepakken passend bij de FW46. Terwijl Albon zijn bijdrage aan het team in het voorgaande seizoen al bewezen heeft, hoopt rookie Logan Sargeant dit jaar meer succes te behalen. Williams zet hoog in voor het nieuwe seizoen en hoopt met de nieuwe FW46 te kunnen concurreren met de top van de Formule 1.

De foto’s

Williams Racing FW46

Williams Racing FW46

Williams Racing FW46

Williams Racing FW46

Williams Racing FW46

Williams Racing FW46

Williams Racing FW46