Driver of the Day, wat houdt dat in?

Sinds enkele jaren wordt er bij elke Grand Prix een zogenaamde ‘Driver of the Day’ uitgeroepen. Fans kunnen stemmen op de coureur die naar hun mening het beste voor de dag kwam en de beste prestaties heeft laten zien. Maar wat houdt deze ‘Driver of the Day’-prijs, als we het überhaupt een prijs mogen noemen, precies in?

Hoeft niet de winnaar te zijn

Het idee achter Driver of the Day, Engels voor ‘Coureur van de Dag’, is eenvoudig. Door fans te laten stemmen (hoe je dit doet lees je hieronder) kunnen bijzondere prestaties van coureurs die niet op het podium eindigden toch in de spotlight worden gezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een indrukwekkende inhaalrace of een coureur van een van de langzamere teams die toch in de punten eindigt. Daarnaast is dit een manier om fans meer te betrekken bij de sport.   

Publieksprijs of troostprijs?

In principe is er over de Driver of the Day-prijs niet veel te doen. Wie de prijs wint krijgt namelijk geen punten voor het kampioenschap of een andere beloning. Het is in die zin puur een publieksprijs, of, in sommige gevallen, een troostprijs. Zo worden pensionerende coureurs tijdens hun laatste race vaak uitgeroepen tot Driver of the Day. 

Hoe kun je stemmen op de Driver of the Day?

 Hope kun je op Driver of the Day stemmen? Dit doe je erg eenvoudig door naar de website van de Formule 1 te gaan tijdens de race. Let op: pas in de laatste helft van de race kan je op de Driver of the Day stemmen en zodra de vlag valt is stemmen niet meer mogelijk. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Driver of the Day, wat houdt dat in? 

Wat is de Driver of the Day precies, wat wint de coureur en hoe kun je hier op stemmen? In dit artikel leggen we het allemaal uit. 

Casino Scout Nederland
F1Head