Ferrari-baas hoopt dat Verstappen kampioen wordt


Als de eerste seizoenshelft ons iets geleerd heeft, is dat Verstappen en Hamilton de grootste kanshebbers zijn voor de wereldtitel. Beide coureurs hebben de afgelopen coureurs voor veel sensatie gezorgd en in het klassement spant het erom. Mattia Binotto, teambaas bij Ferrari, hoopt in ieder geval dat Verstappen gaat winnen. 

Spannende strijd

Natuurlijk is de Italiaan groot fan van de rijkunsten van de Nederlander, maar de daadwerkelijke reden ligt elders. Namelijk dat de strijd om het kampioenschap eindelijk weer eens spannend is. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

“Het is in in de eerste plaats een spannende strijd. Het zijn twee buitengewone coureurs, zeer getalenteerd. De één [Hamilton, red.] heeft het al laten zien en de ander heeft onbetwist de snelheid in huis [Verstappen, red.], zo citeert Motorsport.com de Ferrari-baas. 

Einde heerschappij Mercedes

Daarnaast duimt Binotto voor Verstappen omdat er dan voor het eerst in een lange tijd een niet-Mercedes kampioen zou zijn. “Ik juich uiteraard allereerst voor onszelf, voor Ferrari, maar ik juich ook voor Max. Ik denk dat het goed is voor de sport om de status quo te doorbreken.” 

Binotto: “ik denk dat Mercedes wint”

Ondanks het feit dat Binotto “juicht voor Max”, ziet hij de kansen van de Nederlander somber in. “Als ik een weddenschap zou moeten afsluiten, denk ik dat Lewis wint”, legt hij uit. “Ik zeg dit omdat ik denk dat Mercedes wint. Het is een solide team en ze hebben in de afgelopen jaren laten zien waartoe ze in staat zijn. Ik denk dat ze alles in huis hebben om uiteindelijk te winnen en als regerend kampioenen zijn zij degenen die verslagen moeten,” zo sluit Binotto uit. 

 


F1Head