Mark Thompson/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

BBC: “Sleutelfiguren Red Bull op weg naar Ferrari”


In een opvallend bericht van de BBC wordt onthuld dat Pierre Waché, de technisch directeur van Red Bull Racing, mogelijk op weg is naar Ferrari. Dit nieuws, afkomstig van Andrew Benson, hoofdredacteur van de Formule 1-afdeling bij de BBC, komt in een periode waarin het Oostenrijkse team al onder druk staat door interne strubbelingen. Vooral de samenwerking tussen teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko, alsmede een lopend onderzoek naar Horner, staat in de schijnwerpers. Het vertrek van Waché, die algemeen wordt beschouwd als een cruciale figuur in de auto-ontwikkeling van Red Bull, zou een grote klap voor het team betekenen.


Mogelijke hereniging bij Ferrari

Fred Vasseur, teambaas van Ferrari, zou al langer interesse hebben in Waché en zou hem graag willen toevoegen aan zijn team. Het gerucht gaat dat Vasseur, die goede relaties onderhoudt met zowel Loïc Serra van Mercedes als Waché, bezig is beiden naar Ferrari te halen. Als dit doorgaat, zou dit een significante versterking betekenen voor Ferrari, dat mogelijk ook Adrian Newey, een andere sleutelfiguur van Red Bull, probeert aan te trekken.Onrust bij Red Bull Racing

De mogelijke overstap van Waché komt op een moment dat Red Bull Racing te kampen heeft met interne issues. Er lopen geruchten over een machtsstrijd tussen Horner en Marko, en er is een onderzoek gaande naar aanleiding van beschuldigingen tegen Horner. Deze situatie heeft de stabiliteit binnen het team geen goed gedaan en kan invloed hebben op de besluitvorming van haar sleutelfiguren.

Dubbele dreiging

Naast het specifieke gerucht over Waché, heerst er ook speculatie over de toekomst van Adrian Newey bij Red Bull Racing. Dit zou betekenen dat het team tegelijkertijd zijn twee belangrijkste technische leiders zou kunnen verliezen. Newey, al eerder in verband gebracht met een overstap naar Ferrari, zou nu opnieuw in de belangstelling van het Italiaanse team staan. De huidige commotie binnen Red Bull Racing zou Ferrari extra motivatie kunnen geven om deze sleutelfiguren binnen te halen.