Gerucht: voormalig Renault-teambaas wordt Red Bull kopstuk

Voormalig Renault-teambaas Cyril Abiteboul wordt gelinkt met een topfunctie bij Red Bull Racing. Abiteboul was jarenlang teambaas van de Franse renstal en had het in die periode regelmatig aan de stok met Christian Horner, teambaas van Red Bull. Volgens het geruchtencircuit zal de Fransman nu echter een belangrijke rol gaan spelen bij de nieuwe motorafdeling van Red Bull, Red Bull Powertrains. Horner vs. Abiteboul

De Netflix-show Drive to Survive bracht het regelmatig in beeld: de heftige discussies tussen Red Bull-baas Christian Horner en toenmalig Renault-baas Abiteboul. In het seizoen van 2019 hadden deze twee het regelmatig aan de stok en werd er over en weer met modder gegooit. De rivaliteit bereikte zijn hoogtepunt toen de Franse renstal topcoureur Daniel Ricciardo bij Red Bull wegkaapte. 

Dit had natuurlijk ook te maken met de gefaalde Red Bull en Renault samenwerking. Red Bull reed tot 2019 met Renault-krachtbronnen, maar deze bleken onbetrouwbaar en te traag te zijn. Red Bull-kopstukken besloten hierop Renault openlijk te bekritiseren, waar Renault en Abiteboul op hun beurt niet gediend van waren. Vanaf 2019 reed Red Bull vervolgens met Honda-krachtbronnen, maar na 3 jaar trokken de Japanners de stekker uit hun Formule 1-project. 

Onverwachte samenwerking

Dit gerucht is voor velen dan ook een verrassing. Abiteboul en Red Bull Racing lijken namelijk een mismatch. Is er niet te veel gebeurd? Abitebouls aanwezigheid in de Red Bull garage tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi doet vermoeden van niet.  


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Als we de geruchten mogen geloven krijgt Abiteboul een topfunctie bij Red Bull’s nieuwe motorafdeling, het Powertrains-project. Deze moet de toekomstige krachtbronnen van Red Bull gaan beheren en ontwikkelen. Het Japanse Autosport Web bevestigt dit nieuws. “Volgens een bron binnen Red Bull heeft Abiteboul er na onderhandelingen in principe mee ingestemd hebben hoofd van Red Bull Powertrains te worden en de niet-technische kant van het bedrijf te gaan beheren. 

Powertrains-project

Met het Powertrains-project hoopt de Oostenrijkse renstal de schade van het vertrek van Honda te beperken. Red Bull neemt de huidige Honda-motoren over en neemt deze zelf in beheer. In 2022 wordt het Oostenrijkste team nog ondersteunt door het Japanse bedrijf, maar vanaf 2023 staan ze er alleen voor. Ondertussen wordt er een fabriek uit de grond gestampt in Milton Keynes en wordt er veel personeel aangetrokken, waaronder Abiteboul en tal van werknemers van rivaal Mercedes.
FIA start volgende fase voor toetreding F1 teams

FIA start volgende fase voor toetreding F1 teams

De Internationale Automobielfederatie (FIA) is een nieuwe fase ingegaan in het toelatingsproces voor nieuwe Formule 1-teams. De deadline voor aanmeldingen is verstreken, waardoor de FIA nu alle aanvragen zal beoordelen…