Hamilton ligt mogelijk in de clinch met de FIA

Afgelopen raceweekend verscheen Lewis Hamilton met bijzonder veel sieraden en horloges om op de persconferentie. Nee, dit was niet een van zijn nieuwe outfits, maar een statement tegen de FIA en diens reglementen met betrekking tot het dragen van juwelen. De baas van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, heeft inmiddels gereageerd op de actie van de zevenvoudig wereldkampioen. 

Neuspiercing

Ergens is het opmerkelijk dat de FIA zich bemoeit met wat de coureurs wel en niet mogen dragen, met name ogenschijnlijk onschuldige zaken zoals piercings en horloges. In het geval van Hamilton is het grote probleem zijn neuspiercing. Deze mag volgens de FIA simpelweg niet in de auto worden gedragen. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Het onhandige is echter dat Hamilton deze piercing er niet zomaar even uit kan halen. De Britse coureur heeft daarom aangegeven zich niet aan de regel te gaan houden. 

Straffen

Dit kan hem op den duur problemen gaan opleveren. Voor de Grand Prix van Miami kreeg Hamilton nog een medische vrijstelling, maar in de toekomst zal hij dit waarschijnlijk niet meer krijgen. Opvallend, aangezien deze regels al jarenlang gelden maar zijn sieraden in het verleden ‘gewoon’ gedoogd werden. Nu kan het hem echter straffen gaan opleveren. 

Ben Sulayem, baas van de FIA, had hier tegenover Sportsmail het volgende over te zeggen: “In de auto is er geen keuze. Mensen zeggen dat ze [de regels, red.] nog niet eerder zijn toegepast. Vraag me niet waarom dat niet is gebeurd. Mensen kunnen het oude bewind vragen waarom dat zo is.”

“Er zijn boetes die gelden”

Kortom, de Formule 1 en Hamilton zijn het verre van eens met elkaar. De FIA is in ieder geval niet van plan Hamilton zacht aan te pakken, zo maakt ook Ben Sulayem duidelijk. Bij de eerste overtreding krijgt de Brit waarschijnlijk een geldboete. Dat is niet zo’n ramp, helemaal niet voor zevenvoudig wereldkampioen Hamilton. Puntenaftrek of zelfs schorsing behoren echter ook tot de mogelijkheden. “Het is aan hem. Er zijn boetes die gelden. Het is alsof iemand op de weg te hard rijdt — je kunt hem niet tegenhouden, maar hij krijgt wel een boete, ook al was het per ongeluk”, sluit de FIA-baas uit.  

Casino Scout Nederland
F1Head