Norris klaar voor strijd om kampioenschap in 2022

McLaren-coureur Lando Norris bereidt zich voor op een hectisch 2022-seizoen. De jonge Brit verwacht namelijk mee te kunnen dingen om het eremetaal. Volgens de 22-jarige coureur blijkt uit de meerdere gevechten die hij dit seizoen met de topteams heeft gehad dat hij ze in de toekomst kan én zal verslaan. 

Geweldig seizoen

Dat Norris bij de Britse renstal helemaal op zijn plek is wisten we al. Toch zijn we verrast door het fantastische seizoen dat Norris achter de rug heeft. De jonge Brit reed maar liefst vier keer naar het podium, behaalde maar liefst 160 punten en eindigde als zesde in het kampioenschap. 

Gedurende het seizoen was Norris meerdere malen in gevecht met Bottis, Hamilton, Verstappen en Pérez. Ongekend waardevolle ervaring, zo denkt de 22-jarige. “Het geeft je alleen zelfvertrouwen dat er, als je daar vaker rijdt of een betere auto hebt, geen reden is om aan te nemen dat ze je zouden verslaan als jullie in dezelfde auto rijden” verklaart de Brit tegen Express. “Ik denk dat iedere keer dat ik tegen Lewis, Bottas, Max of Pérez heb geracet, me alleen maar meer zelfvertrouwen heeft gegeven.”

“Meer druk”

Wel realiseert Norris dat hij er nog niet helemaal is. “Je weet dat je – als je vaker op die positie rijdt, of dat nou volgend jaar is of het jaar daarop – zult voelen dat je klaar bent om tegen ze te racen en om ze te verslaan. […] Ze zitten niet alleen in betere auto’s. Over het algemeen zullen de jongens die in betere auto’s zitten ook de meer ervaren of betere coureurs zijn”, legt de jonge Brit uit.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

“Dus er ligt een beetje meer druk op, omdat je weet dat ze elk mogelijk plan of elke mogelijke strategie zullen bedenken om langs je te komen. Je weet dat ze aan alles zullen denken als ze tegen je racen en je in willen halen.”

McLaren snel genoeg? 

Dat het Norris niet aan talent ontbreekt is wel duidelijk, maar of de McLaren-bolide volgend seizoen snel genoeg zal zijn is nog maar de vraag. De afgelopen seizoenen komt de Britse renstal steeds beter voor de dag, maar of deze trend zich zal voortzetten is lastig te zeggen. Wij zijn in ieder geval razend benieuwd! 

Casino Scout Nederland
F1Head