Red Bull Content Pool

Red Bull dominant, maar Marko vreest uitdagingen in Monaco en Singapore


Red Bull Racing heeft het Formule 1-seizoen 2024 stormachtig ingezet met overwinningen in de eerste twee races. De combinatie van Max Verstappen en Sergio Pérez heeft bewezen een gouden duo te zijn, met een auto die zowel op circuits met hoge bandenslijtage als op hoge snelheidsbanen oppermachtig is. De prestaties zijn indrukwekkend, maar topadviseur Dr. Helmut Marko houdt nog een voorbehoud voor bepaalde circuits, waaronder Monaco en Singapore. Deze circuits, waar de kwalificatie een cruciale rol speelt, kunnen volgens Marko een uitdaging vormen voor Red Bull’s ambities om elk raceweekend te domineren.

Red Bull totale overmacht in 2024

De seizoensstart van Red Bull Racing kan niemand ontgaan zijn. Met Verstappen en Pérez op de eerste twee plekken in zowel Bahrein als Jeddah toont het team een indrukwekkende vorm. Hun auto, de RB20, laat zien dat hij goed uitgebalanceerd is en zich op verschillende circuits thuis voelt. Een belangrijk element van deze successen is de verbetering die het team heeft gemaakt bij de starts, een aspect waar Marko bijzonder trots op is. De samenwerking tussen de coureurs, het team en motorleverancier Honda draagt bij aan deze vlekkeloze optredens.



De uitdagingen van Monaco en Singapore

Ondanks de dominante prestaties tot dusver, biedt Marko een realistische kijk op de rest van het seizoen. Hij benadrukt dat de auto van Red Bull niet per se het snelste is over één ronde. Met circuits zoals Monaco en Singapore in het vooruitzicht, waar de kwalificatie vaak het halve werk is, beseft Marko dat de kans op verliezen er nog steeds in zit. Een perfecte ronde, zoals Verstappen die in Jeddah reed, kan het verschil maken, maar is geen garantie voor succes op elk circuit.

Het blijft motorsport

De slagen om de arm die Marko houdt, herinneren ons eraan dat er in de sport geen garanties zijn. Het Formule 1-circus is onvoorspelbaar en zelfs dominante teams en coureurs kunnen geconfronteerd worden met onverwachte uitdagingen. Zoals Marko zelf zegt, kan een Grand Prix in Monaco of Singapore een obstakel vormen voor hun ambitie om elke race te winnen.