Red Bull Racing verwacht meer motorvermogen in Jeddah

Ondanks het feit dat Max Verstappen met gemak zegevierde in de Grand Prix van Bahrein en een voorsprong van maar liefst 38 seconden op de eerste niet-Red Bull-coureur behaalde, waren er toch wat problemen met zijn versnellingsbak.Verstappen kampt met haperende versnellingsbak

Aan het begin van de wedstrijd maakte Verstappen melding van een haperende versnellingsbak bij het terugschakelen. Hoewel hij het probleem later bagatelliseerde als ‘klein’, beweerde een voormalig Honda-ingenieur dat er meer aan de hand was.

Voormalig Honda-ingenieur: ‘Elektronisch probleem’

Deze voormalige Honda-ingenieur, bekend als ‘Wazari’ op het F1 Technical-forum, gaf aan dat er sprake was van een elektronisch probleem dat complicaties veroorzaakte tijdens het terugschakelen. Als gevolg hiervan moest Red Bull Racing de motoren van zowel Verstappen als Pérez terugschroeven en hen instrueren om vroegtijdig van het gas te gaan alvorens te schakelen. Een software-update zou het probleem in Saoedi-Arabië moeten oplossen.

Meer motorvermogen verwacht in Jeddah

Het lijkt erop dat Verstappen en Pérez nog betere prestaties kunnen neerzetten tijdens de komende race. Ondanks dat hun motoren al in de tweede ronde van de Bahrein GP werden teruggeschroefd, wist Verstappen per ronde meer dan een halve seconde uit te lopen op Charles Leclerc in de Ferrari SF-23. Dit voorspelt veel goeds voor het aankomende raceweekend in Jeddah, waar meer motorvermogen beschikbaar zal zijn.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

In Jeddah kunnen de Honda/Red Bull Powertrains-motoren in de RB19 weer op volle kracht draaien, wat de Red Bull-coureurs extra snelheid kan geven. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we een spannende strijd verwachten tijdens de Saoedi-Arabische Grand Prix.


Casino Scout Nederland
F1Head