Red Bull Content Pool

Ricciardo verdedigt volledige teamnaam Visa Cash App RB


Daniel Ricciardo, de Australische Formule 1-coureur die voor het team Visa Cash App RB (VCARB) rijdt, heeft aangegeven zich te ergeren aan het niet volledig gebruiken van de teamnaam door sommige media. Het team, dat voorheen bekend stond als AlphaTauri, heeft een grote transformatie ondergaan met nieuwe medewerkers, sponsoren en een nieuwe naam. Ricciardo benadrukte het belang van het noemen van het team bij de volledige naam, uit respect voor de sponsoren die het racen mogelijk maken. Hij gelooft sterk in het eren van de bijdragen van de sponsors aan het team.

Ricciardo pleit voor respect richting sponsoren

In een tijdperk waarin de Formule 1-teams steeds vaker neigen naar uitgebreide namen door de toevoeging van sponsornamen, heeft Daniel Ricciardo zijn gedachten gedeeld over het belang van het volledig noemen van zijn team, Visa Cash App RB. Volgens hem verdienen de sponsoren de erkenning, omdat zij een cruciale rol spelen in de competitiviteit van het team op de grid. “Zonder zulke partners hebben we misschien niet de prestaties en het succes dat we hebben”, aldus Ricciardo, die duidelijk maakt dat het iets meer is dan alleen een naam; het is een blijk van waardering en erkenning.Verwachtingen en voorbereidingen voor het seizoen 2024

Naast de discussie over de teamnaam, sprak Ricciardo ook over de VCARB01, het voertuig waarmee hij het 2024-seizoen zal ingaan. Met een volledige voorbereiding achter de rug, heeft hij hoge verwachtingen van het komende seizoen. Het team heeft verder gebouwd op de grote update die vorig jaar in Abu Dhabi werd geïntroduceerd, en ondanks geruchten over een al te nauwe samenwerking met Red Bull Racing, benadrukt Ricciardo dat zijn auto geen kopie is van een oudere model. De focus ligt op het gebruiken van het beschikbare materiaal om de beste prestaties neer te zetten.

Met een loyale instelling ten opzichte van zijn team en de sponsoren, en met een optimistische blik op het seizoen dat voor de boeg ligt, benadrukt Ricciardo’s standpunt de complexe relatie tussen teams, hun sponsoren en de media. Het respect voor de financiële bijdragen die het racen mogelijk maken, is volgens hem net zo belangrijk als de sportieve prestaties zelf.