Red Bull Content Pool

Wolff en Brown eisen duidelijkheid over onderzoek Horner


Na de recente vrijspraak van Christian Horner in een onderzoek naar beweringen over seksueel grensoverschrijdend gedrag, roepen Toto Wolff van Mercedes en Zak Brown van McLaren op tot grotere transparantie aangaande de afhandeling van de zaak. Ondanks Horners wens om het hoofdstuk af te sluiten, dringen zijn collega’s aan op verdere duidelijkheid vanuit de betrokken organisaties om speculatie te voorkomen en integriteit binnen de sport te waarborgen.

Een standaard statement biedt weinig duidelijkheid

Volgens Toto Wolff werd een statement vrijgegeven door Red Bull GmbH, waarin Horner werd vrijgesproken van de beschuldigingen, beschouwd als “standaard” en niet voldoende informatief. Wolff belichtte tijdens een FIA-persconferentie de noodzaak voor meer openheid binnen de Formule 1, vooral bij afhandeling van gevoelige kwesties die de integriteit van de sport kunnen beïnvloeden. Wolff benadrukte dat transparantie essentieel is om speculatie te vermijden en verzekerde dat de Formule 1 en de betrokken autoriteiten zoals FOM en de FIA een verantwoordelijkheid dragen om de bevindingen van Red Bulls onderzoek grondig te evalueren.Roep om transparantie

Zak Brown, CEO van McLaren, spreekt zich uit in lijn met Wolff en beklemtoont het belang van absolute transparantie binnen de Formule 1. Brown stelt dat zonder een duidelijke en open communicatie, speculatie onvermijdelijk blijft. Hij onderstreept de verantwoordelijkheid van de sportautoriteiten om te waarborgen dat iedereen binnen de Formule 1 volgens uniforme normen en waarden wordt behandeld.

Brown en Wolff benadrukken tevens hoe binnen hun eigen organisaties wordt omgegaan met dergelijke aangelegenheden. Wolff deelt dat bij Mercedes, gezien hun status als een van de werelds grootste merken, compliancy en transparantie integrale onderdelen zijn van hun dagelijkse operaties.