Jesse Grant/Getty Images for Visa Cash App RB // Getty Images / Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo zet in op top-vijf finishes voor herboren RB-team


Het herboren RB-team, voorheen bekend als AlphaTauri, heeft haar ambities voor het Formule 1-seizoen van 2024 kenbaar gemaakt. Met de presentatie van hun nieuwe wagen, de VCARB 01, tijdens een evenement in Las Vegas, stelde Daniel Ricciardo dat het team ernaar streeft om regelmatig in de top vijf te finishen. Deze doelstelling markeert een nieuw hoofdstuk voor het team dat naast een naamsverandering ook diverse veranderingen in het personeelsbestand heeft doorgevoerd om deze ambitie te ondersteunen.

Nieuwe start voor RB na rebranding

De onthulling van de VCARB 01 illustreerde niet alleen een visuele verandering met een glanzende blauw-witte livery, maar benadrukte ook een significante omslag in strategie en ambitie voor het team. Met de aanstelling van Laurent Mekies als nieuwe teambaas, Tim Goss als Chief Technical Officer en Alan Permane als Racing Director is het duidelijk dat RB een nieuwe weg inslaat. Het team heeft tevens aangekondigd dat het zal verhuizen naar Milton Keynes om dichter bij zusterteam Red Bull te zijn, waarmee het ook nauwer gaat samenwerken.

Ricciardo zet hoog in met RB

Daniel Ricciardo, een coureur met acht overwinningen op zijn naam, heeft zijn zinnen gezet op succes met zijn nieuwe team. “Er zijn veel nieuwe mensen, grote partners die aan boord komen. Het team heeft zichzelf altijd serieus genomen, maar dit voelt als een stap verder,” vertelde Ricciardo aan F1.com. Door de integratie van onderdelen zoals de voor- en achterwielophanging, evenals de versnellingsbak van wereldkampioen Red Bull, ziet het team een kans om hogerop te komen in het klassement. Ricciardo benadrukte dat top-vijf finishes het doel zijn, en dat, als ze die positie bereiken, podiumplaatsen ook binnen bereik zouden kunnen komen.



Rijp voor prestaties

Na een volledig voorseizoen van voorbereiding uit te hebben kunnen voeren – iets dat hij sinds zijn terugkeer naar de F1 halverwege vorig jaar niet had kunnen doen – voelt Ricciardo zich klaar om het maximale uit de VCARB 01 te halen zodra het seizoen begint in Bahrein. Hij merkte op dat het ontwikkelingswerk van het afgelopen seizoen, waarbij het team bepaalde verbeteringen heeft doorgevoerd die eerst hem en later ook teamgenoot Yuki Tsunoda ten goede kwamen, hem optimistisch maakt voor het komende seizoen.