Red Bull Content Pool

Dit is de Red Bull RB20


Red Bull heeft zojuist haar auto voor 2024 onthuld, de RB20. Dit jaar markeert de twintigste verjaardag voor Red Bull in de hoogste divisie van de motorsport. Dit mijlpaal volgt op het meeste dominante seizoen ooit waarin Max zich opnieuw wereldkampioen kon kronen.

Christian Horner

Tijdens de presentatie was ook teambaas Christian Horner aanwezig. Er was de afgelopen week veel speculatie of hij er wel of niet bij zou zijn vanwege een onderzoek dat naar hem loopt. Horner gaf aan dat hij zich enorm gesteund voelt en blijft erbij dat hij onschuldig is.

De Red Bull RB20

Het lijkt dit keer daadwerkelijk de auto te zijn die we op het circuit zullen zien, in tegenstelling tot enkel een showmodel. De auto toont enkele onderscheidende designaanpassingen in vergelijking met haar voorganger. Opvallend zijn de iets naar achteren doorlopende halo en de meer uitgesproken lijn boven de sidepod. Daarnaast lijkt de neus van de auto langer, of in ieder geval slanker, en komt de livery donkerder over dan in voorgaande jaren. Deze wijzigingen duiden erop dat Red Bull wederom heeft geïnnoveerd in hun streven naar optimalisatie en performance.

Ontwerpkenmerken van de RB20

Interessant is dat de RB20 qua ontwerp overeenkomsten vertoont met de Mercedes W14. Beide auto’s hebben dezelfde agressieve neergaande vorm van de sidepods en een bolle motorkap erbovenop, alsmede diepe insnijdingen onder elke inlaat. Echter, een bron binnen het team heeft aangegeven dat de daadwerkelijke vorm van de auto enigszins kan verschillen wanneer Max Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Perez ermee op het circuit verschijnen bij de races. Dit suggereert dat er wellicht nog enkele verrassingen in petto zijn voor de definitieve autospecificaties die worden ingezet tijdens het raceseizoen.De RB20 zal voor het eerst actie zien tijdens de pre-season testdagen op het Bahrain International Circuit vanaf 21 februari. Deze testdagen bieden een unieke kans om een voorproefje te krijgen van de prestaties van de auto, al lieten eerdere statementen van het team doorschemeren dat ze dan mogelijk niet hun volledige potentieel zullen onthullen.

De foto’s