Shutterstock

Ecclestone over chaos bij Red Bull: “Tijd heelt alle wonden”


De laatste tijd is er veel onrust bij Red Bull Racing, beginnend met beschuldigingen aan het adres van teambaas Christian Horner. Naarmate de tijd verstreek, bleek dat er een machtsstrijd gaande was binnen het team. Verschillende kampen vormden zich: de Thaise grootaandeelhouder van Red Bull en Horner aan de ene kant, en team Oostenrijk, onder leiding van Dr. Helmut Marko, aan de andere kant. Toen geruchten verspreidden over een mogelijk vertrek van Marko, mengde kamp Verstappen zich in de discussie. Max Verstappen verklaarde zelfs Red Bull te verlaten als Marko zou moeten vertrekken, wat leidde tot speculaties over zijn toekomst bij Mercedes als vervanger van Lewis Hamilton. Ondanks deze onrust denkt Bernie Ecclestone dat zowel Max Verstappen als Christian Horner bij Red Bull zullen blijven.

Ecclestone trekt vergelijking met de Tweede Wereldoorlog

Bernie Ecclestone, die nauwe banden heeft met Christian Horner en negen jaar geleden een getuige was op zijn bruiloft, trekt een historische parallel om de situatie rond Red Bull te duiden. Ecclestone beschreef het conflict binnen het team als iets dat uiteindelijk zal overwaaien, vergelijkbaar met hoe mensen na een oorlog verdergaan met hun leven. “Het is net als bij alle oorlogen, mensen overwinnen dingen en gaan weer verder”, zei Ecclestone. Hij illustreerde zijn punt met een verwijzing naar de Joden na de Tweede Wereldoorlog, die ondanks eerdere aversies, weer producten zoals Mercedes begonnen te kopen.



Controverse rond Ecclestone’s uitspraken

Ecclestone ging verder met zijn opmerkingen over hoe na de oorlog de houding tegenover Duitse producten veranderde, wat impliceert dat ook de huidige storm bij Red Bull uiteindelijk zal liggen. “Iedereen vergeet na een tijdje wat er gebeurd is en dan gaan ze weer over tot de orde van de dag,” legde Ecclestone uit. Hij gelooft sterk dat noch Horner noch Verstappen Red Bull zullen verlaten en ziet geen reden waarom iemand Horner zou willen vervangen, gezien zijn prestaties bij het team.

Toekomstverwachtingen volgens Ecclestone

Tenslotte blijft de mening van Ecclestone dat de tijd uiteindelijk alle problemen oplost en de partijen binnen Red Bull zullen hun geschillen bijleggen. “Christian doet fantastisch werk en een paar weken tijd kunnen een groot verschil maken,” concludeerde hij. Ook ziet hij het niet gebeuren dat Verstappen naar Mercedes over zal stappen: “Ik betwijfel het,” voegde Ecclestone toe, waarmee hij een licht van optimisme werpt op de toekomst van Red Bull Racing, ondanks de recente tumult.