Fernando Alonso denkt nog lang niet aan pensioen

Met zijn 40 jaar is Fernando Alonso de oudste coureur op de F1-grid. Aan met pensioen gaan denkt hij echter totaal niet, ook niet nu het erop lijkt dat Oscar Piastri op den duur de overstap gaat maken naar de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen hoopt volgend jaar ook nog ‘gewoon’ voor Alpine te kunnen racen. 

Ervaring vs. gretigheid

Er is veel te doen over de toekomst van de Spanjaard bij Alpine. Enerzijds is Alonso een zeer stabiele factor binnen het team. Hij racet hard maar fair, scoort regelmatig punten en is al met al van grote toegevoegde waarde voor het team. Anderzijds staat de jonge hond Oscar Piastri te popelen om achter het stuur van een Formule 1-auto te kruipen. De talentvolle Piastri is, buiten de Formule 1 om, kampioen geworden in nagenoeg elke raceklasse. Veel ingewijden denken dan ook dat hij klaar is voor de volgende stap – en wel bij Renault. Dit zou dan wel betekenen dat Alonso plaats moet maken.

Volgend seizoen

Alpine en diens teambaas Otmar Szafnauer staan dan ook voor een lastige keuze. Behouden ze Alonso voor komend seizoen of kiezen ze toch voor jonge hond Piastri? Eerder maakte de teambaas al duidelijk dat het team hier nog niet over heeft besloten. Volgens Szafnauer wordt dit onderwerp pas rondom de Grand Prix van Brittannië intern besproken.

Motivatie is er nog

Het ontbreekt Alonso in ieder geval niet aan motivatie, zo blijkt uit zijn interview met de BBC. Toen hij gevraagd werd of hij volgend jaar nog in de F1 wilde racen was zijn antwoord duidelijk: “Ja, ik wil. De motivatie is er nog steeds om te winnen en het gat naar de voorkant te dichten, ook al weten we hoe moeilijk dat gaat zijn. We weten dat er een aantal dingen is die we kunnen doen. Het eerste jaar van nieuwe regels leer je een hoop. We weten dus dat er nog een hoop manieren zijn om gemakkelijk betere prestaties te vinden”.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

“Voel me nu op m’n best”

De gedachte van met pensioen gaat staat de Spanjaard in ieder geval niet aan. Hij voelt izch namelijk opperbest: “Ik zou het geweldig vinden om het komende of de komende twee jaar nog te rijden, want ik voel me nu op mijn best. Het zou verkeerd zijn de Formule 1 vanaf de woonkamer te bekijken als ik me nog honderd procent voel. Als dat niet meer zo is, ben ik de eerste om mijn hand op te steken en te stoppen met F1. Het is namelijk zeer veeleisend en je moet er een hoop voor opgeven in je leven. Dat is het nu nog wel waard,” concludeert de tweevoudig wereldkampioen.

Casino Scout Nederland
F1Head