FIA noemt uitspraken Horner “onacceptabel”

Dat F1-teams en de FIA geen beste vrienden zijn wisten we al, maar Red Bull Racing teambaas Christian Horner heeft het, volgens de FIA tenminste, wel erg bont gemaakt. Horner was allesbehalve blij met de straf van Max Verstappen, die tijdens een verwarrende situatie in de kwalificatie dubbele gele vlaggen negeerde. 

Rogue Marshal

Toen op zondagochtend bekend werd dat Verstappen een fikse gridstraf kreeg voor het vergrijp had Horner er enorm de pest in. Hij insinueerde zelfs dat de straf de schuld was van een “rogue marshal” die als enige met gele vlaggen zwaaide. Meteen na zijn uitspraken sommeerde de FIA Horner naar hun kantoor, waar hij hoogstwaarschijnlijk een preek kreeg. Gelukkig kwam de Brit uiteindelijk weg met een waarschuwing. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Wedstrijdleider Michael Masi had er het volgende over te zeggen: “Ik heb hem doorverwezen nadat ik werd gewezen op zijn uitspraken. Geloof me, ik heb voorafgaand aan de race geen tijd om op social media te kijken, dus ik werd op die woorden gewezen en heb hem toen doorverwezen naar de stewards,” citeert Racingnews365 Masi. 

Onacceptabel 

Masi was op zijn beurt niet te spreken over Horners uitspraken. Volgens hem is het simpelweg not done om je zo uit te spreken over een marshal, een vrijwilliger die gewoon zijn werk doet. “Je hoort nooit iemand persoonlijk aan te vallen. Niemand niet. Zeker als er duizenden vrijwillige marshals zijn over de hele wereld die veel van hun tijd hier voor opgeven. […] Het is onacceptabel.”

Horner biedt excuses aan

Ook Horner lijkt zich hier bewust van. Masi liet weten dat Horner zich tijdens hun gesprek al schuldig voelde en dat hij persoonlijk zijn excuses heeft aangeboden aan de desbetreffende marshal. Daarmee is voor Masi de kous af: “zijn straf is een waarschuwing.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

F1Head