GP van Bahrein gesloten voor publiek door coronavirus


De Grote Prijs van Bahrein zal achter gesloten deuren worden verreden. Dat maakte de organisatie van de Formule 1-race zondagochtend bekend. De reden? Het corona/COVID-19-virus. De GP van Bahrein wordt op 22 maart wel gewoon uitgezonden. 

Televisie-evenement

De organisatie schrijft zondag in een verklaring: “Gezien de voortdurende verspreiding van het coronavirus zou het op dit moment niet juist zijn om een groot sportevenement te organiseren voor publiek en duizenden (internationale) reizigers”. Om deze reden zal de GP van Bahrein van 2020 doorgaans als een televisie-evenement. De trainingen, kwalificatie en race zullen net zoals bij een normaal Grand Prix-weekend live te zien zijn. 

Tickets gekocht? Geld terug

Afgelopen vrijdag werd de kaartverkoop al stilgezet. De organisatie is momenteel bezig om met alle bezitters van tickets in contact te komen. Zij krijgen hun geld terug. Hoe het precies zit met mensen die al een dure vlucht hebben geboekt, is voor nu nog niet duidelijk. Mogelijk krijgen zij hun geld niet terug. 

Andere GP’s in gevaar

Met de razendsnelle verspreiding van het coronavirus is het nog maar de vraag of dit de laatste ingrijpende maatregel zal zijn. Eerder werd al de GP van China afgelast/uitgesteld en werden er vraagtekens geplaatst bij de GP van Vietnam, Japan en Singapore. Ook was er onduidelijkheid over het invliegen van personeel van de Italiaanse renstallen Ferrari, Alpha Tauri en Alfa Romeo. Nu het virus in Europa om zich heen grijpt is het afwachten geblazen wat de gevolgen voor de koningsklasse van de autosport zullen zijn.