Hagelnieuw circuit in Miami bijna klaar voor eerste Grand Prix

Dit seizoen strijkt het Formule 1-circus voor het eerst neer in Miami, Florida. De prachtig gelegen Amerikaanse stad organiseert voor het eerst een Formule 1 race. Deze zal over zo’n 2 weken worden verreden, het circuit is bijna klaar en de verwachtingen liggen hoog. 

Hard Rock Stadium

Het gloednieuwe circuit ligt in Miami Gardens, een stadje in de buitenwijken van Miami, en is gebouwd rondom het grote Hard Rock Stadium. Het circuit is ontworpen door Apex Circuit Design en biedt vanalles wat: spannende bochten-combinaties, zowel snelle als langzame bochten, hoge topsnelheden en genoeg plekken om in te halen. Het wordt daarom interessant om te zien welke team het beste voor de dag komt. 

Ruwbouw klaar

Daar waar het afgelopen seizoen in Djeddah op de laatste dag aankwam, zijn ze in Miami al zo goed als klaar met het bouwen van het circuit. Het asfalt is gelegd en de ruwbouw is — in principe — klaar. Alleen de details, zoals de vangrails, bandenmuren, tribunes en curbstones, belijning, moeten nog worden aangelegd. 

De CEO van de Miami Grand Prix, Richard Cregan, is daarom positief gestemd, zo legt hij uit tegenover de internationale media. “We bevinden ons in de laatste fase van de aanbouw van dit werkelijk ongelofelijke circuit. Wij zijn heel erg tevreden met de progressie. We geven de credits aan het team hier dat het circuit, samen met de FIA en de Formule 1, in een zeer korte tijd heeft afgerond. We hopen dat we een circuit hebben gemaakt waar de coureurs graag racen. Daarnaast is er een campus met een unieke ervaring voor fans.”

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Geen compromissen

Het is een van de weinige keren dat een groot project zonder compromissen wordt afgerond, legt Cregan uit. “We hebben geen compromissen gesloten. Ik heb nog nooit eerder gezien dat er zoveel energie wordt gestoken in het perfectioneren van het oppervlakte van het circuit. Alles is echt zoals het ontwerp.”

Las Vegas en COTA

De Formule 1 is onderhand al meerdere jaren in Amerikaanse handen. Het is daarom geen verrassing dat de sport ook in de Verenigde Staten meer voet aan de grond wilt krijgen. Zo probeert het o.a. Amerikaanse fans te trekken met de Netflix serie Drive to Survive en met nieuwe Amerikaanse races, zoals deze in Florida. Naast deze Grand Prix wordt er ook ‘gewoon’ op de Circuit of the Americas in Texas geracet en zal er vanaf 2023 zelfs in Las Vegas een Grand Prix worden georganiseerd. 

Casino Scout Nederland
F1Head