Red Bull Content Pool

Honda blijft Tsunoda steunen in zijn jacht op een topzitje


Honda heeft kenbaar gemaakt dat zij Yuki Tsunoda willen blijven ondersteunen na hun breuk met Red Bull in 2025. Vanaf dat moment gaat Honda samenwerken met Aston Martin, terwijl Red Bull een partnerschap aangaat met Ford. Dit betekent echter niet dat Honda de banden met Tsunoda, die sinds zijn F1-debuut rijdt voor het zusterteam van Red Bull, wil verbreken.

De hoop van Honda op een topzitje voor Tsunoda

Koji Watanabe, de topman van Honda Racing Corporation, heeft de wens uitgesproken Tsunoda te zien promoveren naar het hoofdteam van Red Bull. “Ik denk dat het een heel mooi verhaal zou zijn als Tsunoda eerst een actieve rol zou spelen bij RB en dan gepromoveerd zou worden naar Red Bull,” vertelde Watanabe aan Autosport. Ondanks de aanstaande teamveranderingen blijft Honda de carrière van Tsunoda nauwlettend volgen, hopend dat hij de stap naar de top kan maken.



Mogelijke overstap naar Aston Martin

Hoewel Honda vanaf 2026 samen gaat werken met Aston Martin, lijkt een directe overstap van Tsunoda naar dit team niet waarschijnlijk. Met Fernando Alonso die onlangs een contract tekende en de huidige coureur Lance Stroll die waarschijnlijk blijft, lijkt er weinig ruimte voor Tsunoda. Watanabe geeft echter aan dat niets onmogelijk is. “We weten nog steeds niet hoe de line-up van Aston Martin eruit zal zien. Er is een kans, ook al is deze klein.”

Continuerende steun van Honda

Hoewel er nog veel onduidelijk is over de toekomstige motorleverancier voor Tsunoda, bevestigt Watanabe dat Honda bereid is om Tsunoda te blijven steunen. “We moeten zien hoe de situatie zich ontwikkelt, maar er zijn mogelijkheden in de toekomst,” zei Watanabe. Tsunoda’s prestaties, waaronder het vasthouden van de zesde plaats in het constructeurskampioenschap voor zijn team, tonen zijn potentie en waarde in de Formule 1.