Mercedes-baas geeft toe dat team er slecht voor staat

Na twee relatief matige Grands Prix voor Mercedes kan met enige zekerheid worden gesteld dat de Duitse renstal er slecht voor staat. Mercedes mist simpelweg snelheid ten opzichte van teams zoals Red Bull en Ferrari en mengt zich nauwelijks in de strijd om het eremetaal. Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, realiseert zich dat zijn renstal zich in een lastig parket bevindt. 

Lastige race in Jeddah

Tijdens de seizoensstart in Bahrein werd al duidelijk dat Mercedes niet zo snel was als voorgaande jaren. Zowel Hamilton als Russell behaalde Q3 — de laatste kwalificatieronde — maar waren duidelijk langzamer dan Red Bull en Ferrari. Met een beetje mazzel wist Hamilton toch derde te worden en bleef de schade beperkt. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Dit was wel anders in Jeddah afgelopen raceweekend. Hamilton had een desastreuze kwalificatie, terwijl Russell genoegen moest nemen me teen zesde plek. Helaas lukte het beide coureurs nauwelijks om hun positie te verbeteren in de race. Hamilton eindigde als 10e, Russell als 5e. Al met al een teleurstellend weekend voor de Duitse renstal, die zich inmiddels zal afvragen hoe ze de boot zo hebben missen qua ontwikkeling van hun auto. 

Veel werk verrichten

Toto Wolff realiseert zich dat zijn team veel werk te verzetten heeft, zo blijkt uit een persbericht. “De race was een reflectie van waar we momenteel staan. Het performance verschil leek hetzelfde in de race en in de kwalificatie. We moeten overduidelijk nog veel werk verrichten om mee te kunnen vechten vooraan het veld.”

Heb jij al F1TV? De beste manier om volledige races terug te kijken en live te zien? Nee?! Klik hier en bestel F1TV en kijk met een paar minuten alle race actie!

Twee weken tijd

De volgende Grand Prix is in Melbourne, over twee weken. Mercedes heeft dus wat tijd om te kijken hoe het de auto kan verbeteren. Toto Wolff hoopt dan ook grote stappen te zetten in deze tijd. “Het grote plaatje is nogal ontnuchterend. Het is overduidelijk dat we hard door moeten werken als we aankomende race in Melbourne wél een sterke performance neer willen zetten.”

F1Head