Mercedes-teambaas over teleurstellende resultaten: “Er zal geen magische oplossing zijn”


Het heeft er alle schijn van dat de problemen bij Mercedes niet snel of eenvoudig opgelost kunnen worden. Tenminste, als we Mercedes-teambaas Toto Wolff mogen geloven. Volgens de Oostenrijker loopt de Duitse renstal ver achter op Red Bull en Ferrari en ziet het vooralsnog geen licht aan het einde van de tunnel. 

Niet eens door Q1

Tijdens de wintertests kondigde zowel Mercedes als diens coureurs Russell en Hamilton aan dat het team er dit jaar niet goed voor stond. Aangezien het team dit elk jaar zegt geloofde weinigen dit echt. De verrassing was daarom groot toen tijdens de kwalificatie en race in Bahrein Mercedes duidelijk tot het middenveld behoorde. Oké, tijdens de race finishte Hamilton weliswaar als derde, maar dit was te danken aan het uitvallen van beide Red Bull-coureurs. 

Het ergste moest echter nog komen. Tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Saoedi-Arabië kwam zevenvoudig wereldkampioen Hamilton niet door Q1 heen en eindigde uiteindelijk als tiende. Een blamage voor het team en de coureur die de afgelopen jaren de Formule 1 domineerde.

“Gestaag vooruitgang boeken”

En de problemen zullen nog wel even blijven, waarschuwt Toto Wolff. “Er zal geen magische oplossing zijn voor dit raceweekend [de Grand Prix van Australië, red.], maar we doen er alles aan om de komende races gestaag vooruitgang te boeken”, zo citeert GPFans.com de Oostenrijker. 

Het team zet alles op alles om te kijken wat er mis is aan de auto en hoe dit opgelost kan worden. Zo hoopt Mercedes uiteindelijk het gat met Ferrari en Red Bull te kunnen dichten. “We zitten in een leerproces en de eerste twee weekenden hebben laten zien dat we nog genoeg te verbeteren hebben. Op dit moment voldoen onze prestaties op het circuit niet aan onze eigen verwachtingen, maar iedereen is gefocust op het begrijpen van de problemen en het vinden van de juiste oplossingen.”

Eindelijk weer in Australië 

Komend raceweekend is het eerst in drie jaar dat de Formule 1 weer neerstrijkt, als je de gecancelde Grand Prix van Australië van 2020 niet meerekent. Er zijn diverse aanpassingen gemaakt aan het circuit, dat inmiddels maar liefst vier DRS-zones kent. Wolff kijkt dan ook uit naar de terugkeer in Melbourne. “We zijn voor het eerst sinds 2020 terug in Melbourne, dat is te lang voor een stad en een land dat zo gepassioneerd is door de Formule 1. We kijken uit naar de fans,” zo sluit de 50-jarige teambaas af.