Perez worstelt met afstelling van zijn Red Bull

Sergio Perez is allesbehalve blij met de afstelling van zijn RB18. De Mexicaan kende een teleurstellende twee vrije trainingen, waarin hij slechts de 10e klokte. Volgens Perez lag dit aan het feit dat hij zich simpelweg niet comfortabel voelde in de Red BullMatig

Daar waar zijn teamgenoot Max Verstappen en beide Ferrari-coureurs keurige tijden neerzette, kreeg Perez het niet voor elkaar om een snelle tijd te noteren. Natuurlijk, de rondetijden tijdens de trainingen betekenen in principe vrij weinig, maar desondanks is Perez’ achterstand opmerkelijk te noemen. Ook Perez vond dat zijn dag matig verliep, zo vertelt hij naderhand tegenover RacingNews365.

“We hadden een probleem met één van de anti-roll bars, maar het was niks ernstigs. Duidelijk voel ik me op dit moment niet comfortabel in de Red Bull-bolide. We moeten nog wat werk verrichten en de auto beter begrijpen op weg naar de zaterdag. We moeten de beste dingen meenemen naar de Kwalificatie en de race.”

Korte long run

Natuurlijk werden er tijdens de vrije trainingen ook zogenaamde long rungs gereden, ofwel langere sessies om te kijken hoe de auto presteert tijdens de Grand Prix en om te analyseren hoe snel de banden degraderen. De long runs van Perez waren echter allesbehalve lang. Perez lijkt zich hier gelukkig geen zorgen over te maken. “We hadden gewoon wat vertraging. Het is zoals het is en hopelijk kunnen we er zaterdag wat van maken een meedoen in het gevecht.”


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.